Jak ovlivňuje konzumace masa Vaší mysl ?

06.11.2013 17:57

 

Víte, že konzumace masa zvířete, které bylo vystaveno stresovým hormonům, má negativní vliv na vaše fyzické zdraví i mysl? Existuje mnoho různých faktorů, které působí zvířatům stres. Není pochyb o tom, že zvířata cítí emoce stejně jako my a jsou schopni ze situace vycítit, že právě čelí smrti. Zvířata na jatkách jsou vystaveny podmínkám, které je do takovýchto situací staví každým dnem, dokud na ně nepříjde řada. Těsně předtím, než je zvíře poraženo, uvolňuje do svého těla řadu hormonů a toxických látek . Proč na tom záleží?

Poté, co je zvíře poraženo, tyto látky a hormony v těle zvířete zůstávají a dle výsledků nedávných studií mění také energické pole masa.O energii již dnes víme, že se nemůže vytratit nebo nijak zmizet, nýbrž přeměnit. Energie tedy zůstává v mase poraženého zvířete, dokud maso není zkonzumováno. Co se tedy děje při konzumaci potravy? Uvědomíme-li si, že příjem potravy je pro nás jedna z forem příjmu energie, bude nám konečně také jasné, že taková energie, kterou přijímáme, má podstatný vliv jak na naše tělo, tak na naši mysl. To celé je následně projektováno nejen do vašeho života, ale i do celé společnosti. Stejně jako bakterie ve zkaženém mase mají vliv na vaše zdraví, na fyzycké (hmatatelné) tělo, má energie, která je v mase uložena, vliv na vaši mysl. Zde se již jedná o nehmatatelnou formu, proto si tento fakt málokdo uvědomuje. Mnohdy mají lidé velmi špatné pocity, mají strach, stres, velmi nízké sebevědomí, staví se k okolí nepřátelsky a mnohdy ani netuší proč. Odpovědi jsou stále ještě hledány na nesprávných místech. Podívejme se na to z této strany. Vždy, když se nám v životě něco nezdá  a chceme se někam posunout či vyřešit nějaký problém, chceme udělat nějakou akci, být v nějakém smyslu produktivní, chceme přinést nějakou hodnotu, prostě se posunout někam, kde jsme ještě nebyli. Aby nám to vše zafungovalo, musíme své tělo i mysl vystavit energii, která celý proces podpoří. Musíme zaměřit svou mysl tam, kde bude motivována. Nikoliv ovlivňována. Uvedeme si zde třeba příklad někoho, kdo má problém s nadváhou a rád by takový problém vyřešil. Berte to prosím jako příklad. Rozhodně se zde nechci nikoho dotknout. Obezita je téměř ve všech případech nastavení mysli. Zdůrazňuji TÉMĚŘ ve všech případech. Pokud se takový člověk rozhodne něco se svou váhou udělat, musí udělat akci a změnit nastavení mysli. Důsledkem by byla změna životního stylu. Může sice použít prášky či kapsle na hubnutí, po kterých se třeba zbaví i 10 kil, ale pokud nezmění nastavení mysli, je velmi pravděpodobné, že se brzy vrátí zpět tam, kde  byl. Proto jsem psal, že mnohdy hledáme odpovědi na nesprávných místech. Veškeré odpovědi máme uloženy sami v sobě. Zbavit se nadváhy přitom není nic složitého. Sám jsem při správném nastavení mysli shodil 15 kilo. Můžeme si zde vzít za příklad vyrýsované tělo, které bychom třeba chtěli mít. Na jednu stranu pomohou opět kapsle a chemicky zpracované "přírodní" doplňky stravy, ale s nechtěnnými vedlejšími účinky, které mají negativní dopad na naše zdraví. Pokud chceme jít správným směrem a dosáhnout výsledku, opět musíme nejdříve nastavit svou mysl. Je to shodné s konzumací masa, kdy svou mysl vystavujeme energii, která je v mase uložená. 

Pojďme se na to podívat z chemického hlediska. Každě zvíře je před porážkou postiženo pocity jako je stres, strach a beznaděj. Je to důsledkem náhlého přívalu adrenalinu, kortizolu a dalších stresových hormonů, které jsou do těla vyplaveny. Výsledkem jsou fyziologické změny jako zrychlení srdeční frekvence, zvýšení krevního tlaku, zvýšení tělesné teploty a zrychlení dýchání. Veškeré stresové hormony v mase zůstávají i po smrti zvířete. 
Jaký vliv mají stresové hormony přímo na maso? Stresové hormony jako adrenalin a kortizol je vyplavován do krevního oběhu těsně před porážkou. Epinefrin je hormon, který je zodpovědný za odbourávání glycogenu. Glycogen je vlastně glukóza (cukr) uložená ve svalech a játrech zvířete. Glycogen ve správné kombinaci s kyslíkem poskytruje zvířeti energii. Uvolněním adrenalinu a kortizolu do krevního oběhu způsobí pravý opak. Stresové hormony glycogen odbourávají a zamezují přistup kyslíku do těla. Důsledkem je zrychlené dýchání a rychlý úbytek energie. To způsobí metabolickou změnu a začíná se ve velkém množství hromadit kyselina mléčná, která výrazně sníží pH v těle. Klesá-li pH v těle příliš rychle, začínají také odumírat živiny, které byly v mase uloženy. Pro tento případ máme také hmatatelný výsledek. Když otevřete balené maso ze supermarketu, všimněte si, že je lepivé a v obalu je i lepivá tekutina, která se z masa vyplavila v důsledku přítomnosti stresových hormonů. Jakýpak vliv to bude mít na vaše tělo a mysl, budete-li to konzumovat? Myslím, že odpověď je vám již zcela jasná. Je na každém z vás, čím vyživujete své tělo a mysl. Berte však na vědomí, že taková energie, kterou své mysli vystavujete, vás ve vašem životě provází.